Cât e risipă, cât e prostie?

Publicat pe Actualizat pe

Nu suntem nemuritori, cu toate că ne place să credem asta. Mulți dintre noi nici măcar nu prind vârsta de 30 de ani, în timp ce alții duc în spate un secol de trăiri intense, sentimente, amintiri. Cu toate acestea, nu știm sau nu vrem să trăim cu adevărat. Ne pierdem cu timpul, ne lăsăm duși de curent în mijloc oceanului, loc din care nu mai știm să ne întoarcem la mal. Risipim clipe importante, pe care ajungem să le regretăm mai apoi, când deja este prea târziu.

Respirăm, bem, dormim, iar timpul trece pe lângă noi fără să ne dăm seama. Și, cel mai important dintre toate, ne temem de moarte. Ne e frică de ea, nu pentru că ar fi incredibil de neagră, ci pentru că nu o cunoaștem. Până acum nu s-a întors nimeni de-acolo să ne povestească cu lux de amănunte cum stau lucrurile după ce te duci. Este un mister total, dar și un eveniment iminent. Este provocarea noastră supremă. Ne-o imaginăm prin tot felul de teorii, unele sumbre, altele pline de speranță. Visăm că vom ajunge sus, la nori, dar ne e groază să credem că putem termina în cazanul în jurul căruia flăcările de zece metri topesc totul în jur.

Luăm în considerare posibilitatea existenței unei vieți viitoare, doar ca să ne mai putem prelungi aventura. Ne dorim ca la final să ne putem reîncarna fie și într-o râmă, totul doar pentru a lungi „viața” cu două secunde, dacă mai mult nu se poate. Credem în tot ce auzim, dar nu ne dăm seama că viața asta pe care o avem acum e una singură, și trece atât de repede, precum nisipul care se scurge într-o clepsidră. Trece, trece, iar noi odată cu ea.

Însă ce avem acum se pierde, fără vreo șansă de a mai fi recuperat vreodată.

Și atunci? Cum facem să distrugem rutina și să descoperim, fie și în ultimul ceas, cum se trăiește de fapt?

Articol participant-Most Wanted

Reclame

3 gânduri despre „Cât e risipă, cât e prostie?

    Nymphtetamine a spus:
    13 iunie 2012 la 17:02

    ador melodia 🙂

    […] Cat e risipa, cat e prostie? […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s