Bine şi rău.

Publicat pe Actualizat pe

Se spune că limita dintre bine şi rău este foarte mică, uneori inexistentă. Că noi suntem singurii responsabili pentru alegerile pe care le facem, pentru „binele” sau „răul” pe care îl alegem. Ce-i drept, nu ne pune nimeni să optăm pentru o categorie care nu ne atrage, dar oare, în unele cazuri, nu este vorba şi de compromis? Oare nu există alţi factori, dintr-un mediu necunoscut nouă, care ne îndeamnă să mergem pe un drum pe care nu vrem?

Toate poveştile potrivit cărora viaţa are propriile ei reguli şi face doar ce vrea ea par să fie adevărate. Nu suntem doar noi în viaţa asta. Uneori, mai există şi ea, „viaţa”, care are un cuvânt de spus. Şi nu este întotdeauna perfect de acord cu ceea ce vrem şi sperăm noi.

Pentru că e un troc al naibii de mizerabil. Ea îţi oferă ceva bun, dar nu se aşteaptă ca tu să-i dai înapoi tot ceva „bun”. Uneori, îţi cere şi ceva rău, ca să poată dormi liniştită noaptea. Nimeni nu este perfect, în niciunul dintre sensuri. Nu există persoană care să fie 100% bună, aşa cum nu există fiinţă care să fie diabolică din cap până-n picioare. În fiecare dintre noi există trăsături din ambele categorii, care aşteaptă momentul potrivit pentru „a se trezi”.

Ce se întâmplă apoi, după ce alegem, ţine doar de noi. Oricum, nu prea avem pe cine acuza pentru că am greşit. Răul ne vrea, iar binele ne aşteaptă.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s